Putboringen Van De Wiele BVBA

logo transparante achtergrond variant-250

Putboringen - Van de Wiele Bvba
Leugenstraat 7
9550 Herzele
 E-mail: .
Gratis prijsofferte - Vlugge service
 
facebook like logo     Tweedehands
 

Voordelen warmtepompen

  • Waarom zou je betalen voor iets wat de natuur je gratis geeft?

Onze planeet is aan het veranderen en heeft ons al enkele keren laten blijken aan welke gevaarlijke situaties we haar onderwerpen. Ons milieu wordt steeds meer vervuild, terwijl wij, mensen, de grondstof reserves van onze aarde opbranden tegen veel te hoge prijzen.

Intussen ligt er een onuitputtelijke hoeveelheid energie, die bovendien ook nog eens hernieuwbaar en volledig gratis is, opgeslagen onder onze voeten. Waarom zouden we deze dan niet optimaal benutten?

Door het gebruik van geothermische boringen en warmtepompen kunnen we deze energie ‘vangen’ en gebruiken om er onze huizen mee te verwarmen. En dit op de meest voordelige manier die er bestaat! Bovendien dragen we dan tegelijkertijd bij tot het oplossen van de serieuze problemen die zich in ons milieu afspelen. Geothermische boringen zijn de toekomst, een toekomst die hernieuwbare energie binnen ieders handbereik legt.

  • Verwamen/Koelen/Warm water - Integraal HVAC systeem.

Geothermische boringen en warmte pompen voorzien een veelomvattend HVAC systeem, dat, verwarmd in de winter, koelt in de zomer en dat je een heel jaar voorziet van warm water. Dit is een van de belangrijkste functies van een warmte pomp, een ware revolutie op het vlak van klimaatcontrole

Wanneer je dit systeem gebruikt hoef je niet meer te investeren in bijkomende aurcinditioning om te genieten van een aangename temperatuur gedurende de warme zomermaanden. Veranderen van een warm leefmilieu naar een kouder is simpel, je hoeft slecht een knop in te duwen. Bovendien is het warme water een heel jaar door beschikbaar!

‘s Winters is de grondtemperatuur hoger dan de temperatuur die wij voelen, de warmte pomp onttrekt de warmte van de aarde dan en heeft het vrij in uw woning. In de zomer is het dan weer net het omgekeerde, de grond warmt trager op dan de lucht, waardoor de temperatuur onder de grond ook lager is dan die er boven. In dat geval onttrekt de pomp de warmte aan je huis en laat het weer vrij onder de grond.

  • Vervang je boiler - Bespaar energie bij de productie van warmte en warm water. Koel je huis met dezelfde installatie.

Met een diesel boiler verbrand je niet alleen grondstoffen maar ook je geld. En dit alles terwijl je bijdraagt tot de vervuiling van de natuur .

De efficiëntie van geothermie is zo veel voordeliger dan de diesel boilers, dat je installatie zich al in een heel korte tijd zal terug betaald hebben. Vanaf dat moment kan je beginnen tellen hoeveel je bespaart , geloof ons, deze besparingen zullen binnen enkele jaren stijgen tot tienduizenden euro’s.

Ondanks het feit dat deze reden alleen al genoeg zou moeten zijn om u te overtuigen, zijn er nog enkele andere:

Uw traditionele boiler en radiator systeem kan u enkel warmte en warm water bezorgen, terwijl u met ons modern systeem ook kunt genieten van airconditioning in de zomer.

Gevaarlijke brandstof reservoirs en de risico’s die ze met zich meebrengen zijn niet meer nodig. Bovendien , gezien het feit dat er geen vlam of rook wordt verwekt, zijn er geen schoorstenen nodig. Net als bij ieder ander toestel dat u in huis heeft, hoeft uw warmte pomp enkel aangesloten te worden op het elektriciteitsnet.

Bij u huidige systeem moet het water dat door uw radiators stroomt een constante temperatuur hebben van meer dan 60°C., enkel dan kan het efficiënt werken. Bij een warmte pomp hoeft het water slechts opgewarmd te worden tot 45°C. Dit zorgt voor een comfortabelere sfeer in huis, want door deze lagere temperaturen worden onaangename droogte in huis vermeden. Bovendien ontstaan er bij verbranding ook stofdeeltjes die vaak voor het ‘zwarte muur’ effect zorgen, dit hebt niet wanneer u gebruik maakt van een warmte pomp.

Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken wanneer je boiler moet verplaatst worden, met dit systeem is dat heel erg simpel en kan het makkelijk in enkele dagen gedaan worden.

U zal bijdragen tot een beter milieu en u zal er ook voor zorgen dat de CO2 uitstoot drastisch verlaagd!